Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Γεωγραφική θέση



Το χωριό ΄΄ακουμπά΄΄ στους πρόποδες της βόρειας πλευράς του Κερδύλιου όρους.
Βόρεια του χωριού απλώνεται ο Σερραϊκός κάμπος ο οποίος φιλοξενεί τοπικές αγροτικές καλλιέργειες οι οποίες συνεπικουρούμενες απο την ελεγχόμενη υλοτομική δραστηριότητα του Κερδύλλιου όρους συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομική ανάπτυξη. Η βορειοανατολική πλευρά του χωριού ατενίζει το Παγγαίο όρος και πολλές φορές με σύμμαχο τον καιρό είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτο.
Λόγω της τοποθεσίας του, το χωριό περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση η οποία διατηρεί έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς αποτελεί φυσικό όριο ορεινής και πεδινής φυσιολογίας. Το νερό διατηρεί κυρίαρχο ρόλο στη Δάφνη καθώς πηγές του βουνού εκβάλλουν σε πολλαπλά σημεία του τοπικού περιβάλλοντος συντηρώντας ποιοτική βλάστηση πλατύφυλλων, κυρίως, δέντρων.
Σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο του χωριού συναντάμε την Ορέσκεια ένα μικρό ιστορικό χωριό το οποίο λόγω της εξαιρετικά μικρής απόστασής του από τη Δάφνη αποτελεί οικισμό της. Τα δύο χωριά πλέον είναι συγχωνευμένα σε ένα νέο. Ο οικισμός της Ορέσκειας διατηρεί πανομοιότυπο φυσικό χαρακτήρα με εκείνον της Δάφνης και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς λόγω της εξαιρετικά μικρής απόστασης που έχουν τα χωριά μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φωτογραφίες απ' τη Δάφνη και την ευρύτερη περιοχή.

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Το δημοτικό διαμέρισμα "Δάφνης" στο google maps

Γλυκερία